Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

« Takaisin

Hallanvaara

Elina Mead

Nykyaika on se, jota emme näe. Viime vuosikymmeninä kartat on piirretty uusiksi ja kulttuurin tuulet ovat muuttaneet suuntaa. Elina Meadin Hallanvaara-kokoelman novellit katsovat sekä itään että länteen ja tarkastelevat muun muassa kaupankäyntiä ja puliveivausta.

Maailman muuttuessa työ muuttuu. Sitä on liikaa, liian vähän tai ei ollenkaan. Tähän saumaan iskee ihmiskauppa – prostituutio on vain yksi tapa myydä ihmistä.  Imettäjät ovat tulleet takaisin. Länsimaissa he ovat uusvanha ammattikunta. Naisen asemalle ja ihmisoikeuksille tämä on jättiloikka taaksepäin.
 
Hallanvaarassa kuljetaan myös skitsofreenikon seurassa, selaillaan suku­albumia, pureudutaan lamavuosien realismiin, käydään bisnesmatkalla Belugstaniassa, seurataan comtelaiseen aivohygieniaan vetäytyvän moraali­filosofin aivotuksia ja jätetään hyvästit ihmisen parhaalle ystävälle. Meadin luomat henkilöhahmot ovat sivullisia, maailmaan heitettyjä. Moni Meadin novelleista on aiemmin palkittu ja julkaistu antologioissa.

Elina Mead (s. 1959) on kirjailija ja kulttuurihistorioitsija. Hän asuu Kiskossa ja Helsingissä.
Meadin esikoisromaani Vihreä leski ja huutolaispoika (Sanasato 2014) kertoo kirjailija Joel Lehtosen nuoruuden­synneistä. Teoksen kieltä ja tunnelmaa on kiitelty monessa yhteydessä, myös Lehtosen nimikkoseurassa.

Hinta:25.00 €