Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Kaplinski Jaan

Jaan Kaplinski (s. 1941) on kansainvälisesti tunnettu virolainen runoilija, filosofi ja kulttuurikriitikko. Kaplinski on julkaissut yhteensä 14 runokokoelmaa sekä joitakin esseekokoelmia, lastenkirjoja ja proosaa. Lisäksi hän on kääntänyt viron kielelle runoutta ranskasta, englannista, espanjasta, kiinasta (mm. Tao Te Ching) ja ruotsista (Tomas Tranströmer). Kaplinskin teoksia on käännetty suomeksi, norjaksi, ruotsiksi, hollanniksi, unkariksi, islanniksi, japaniksi, latviaksi, venäjäksi ja tsekiksi. Kaplinskin runoissa ja esseissä näkyy hänen kiinnostuksensa ympäristökysymyksiin, kielen filosofisiin kysymyksiin, klassiseen kiinalaiseen runouteen ja filosofiaan, buddhalaisuuteen ja esikristilliseen virolaisuuteen.

Kaplinski opiskeli kielitiedettä Tarton yliopistossa ja on työskennellyt kielentutkijana, sosiologina, ekologina ja toimittajana. Neuvostoliiton romahduksen jälkeen eli Viron uudelleen itsenäistymisen alkuvuosina 1992-1995 Kaplinski oli Viron parlamentin Riigikogun jäsen.

Tuotteita yhteensä 1 kpl
kaplinski_olen.jpg&width=280&height=500

Olen kevät Tartossa

Julkaisuvuosi: 2010 ISBN: 978-952-5804-14
Olen kevät Tartossa valikoiman pohjana on englanniksi kirjoitettu kokoelma I am The Spring in Tartu. Mukana on myös Kaplinskin Tampereella kirjoittamia runoja 90-luvun puolivälistä, jolloin Kaplinski oli Tampereen yliopiston vieraileva kirjailijaprofessori..
Hinta: 10.00 €