Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Kirjankustantamo Sanasadon julkaisujen kirjailijat

Aho Juhani

Aho Juhani

Juhani Aho (1861-1921) on suomenkielisen proosan suuria nimiä. 21-vuotiaan Ahon kertomus Siihen aikaan kun isä lampun osti julkaistiin 1882, ja sitä seurasi pienten kertomusten sarja, joka ilmestyi nimikkeellä Lastuja. Romaani Rautatie (1884) on edelleen Ahon luetuimpia teoksia. Ensimmäisten suomalaisten..
Ahonen Asko

Ahonen Asko

Niin että miten kirjan aforismit ovat syntyneet? "Elämällä. Ja lukemalla filosofistista ja aforistista kirjallisuutta". Entä niiden sävy? "Elämällä sekin. Ja lukemalla sanomalehtiä ja katsomalla uutisia."
Ahti Risto

Ahti Risto

Runoilija Risto Ahti (s.1943) on toiminut kirjailijan uransa ohessa myös kriitikkona ja kääntäjänä sekä opettanut niin Oriveden opistossa kuin Tampereen yliopistossakin. Hän on kirjoittanut yli kaksikymmentä runokokoelmaa, runo-ohjelmia radioon, esseitä, kritiikkiä ja artikkeleita sekä suomennoksia...
Ahvenjärvi Juhani

Ahvenjärvi Juhani

Aura Erkki Olavi

Aura Erkki Olavi

Teatteriohjaaja Erkki Olavi Auran (s. 1942 Tampereella) kirjallinen ura ulottuu runoudesta draamaan, romaaneista esseisiin ja taideteoreettisista teksteistä kritiikkeihin. Aura on runoilijana ja monilajisten tekstien kirjoittajana omaleimainen, sillä hän ei ole aiemmin halunnut julkaista kokonaisia teoksiaan..
Autio Minna

Autio Minna

Minna Autio (s. 1975) on asunut pitkään Tampereella ja tamperelaisuus on myös vahvasti läsnä monissa runoissa. Esikoisteoksen teksteissä liikutaan ihmiselämän eri aikakausissa ja käydään vuoropuhelua kaupungin, luonnon ja ihmisten kesken. Runot kertovat ihmisten erillisyydestä, vieraiden ja vierauden..
Berki Silvana

Berki Silvana

Silvana Berkin vuosia kestänyt pakomatka kotimaastaan päättyi Suomeen v. 1991. Lastensa yksinhuoltajana hän opiskeli uuden kielen ja yliopistossa sosiaalityötä, toimi tulkkina ja monissa sosiaalialan tehävissä sekä harrasti kirjallisuutta. Hänen aiemmista runokokoelmistaan toinen on palkittu kahdesti..
Blomstedt Jan

Blomstedt Jan

Brax Tea-Mari

Brax Tea-Mari

Tea-Mari Brax (s. 1958) asuu tällä hetkellä puoliksi Tampereen Pispalassa ja puoliksi Pohjois-Norjan saarilla. Todellisuusterapiaa-novellikokoelma (2013) on hänen esikoisteoksensa. Braxin novelleissa anarkismi kohtaa mustan huumorin ja tuloksena on sovinnaisen ajattelun ylittäviä kertomuksia.
Cankocak Riitta

Cankocak Riitta

Riitta Cankocak on Istanbulissa Heybelin (suomeksi satulalaukku) saarella asuva runoilija ja kuvataiteilija. Hän on julkaissut Turkissa kaksi runoteosta. Hän on myös suomentanut modernia turkkilaista runoutta teokseen "... kuin ilkikuriset lapset" (2010). Vallaton maa on hänen esikoisteoksensa suomen..
Canth Minna

Canth Minna

Minna Canth (1844-1897), realismin uranuurtaja, on yksi tunnetuimmista 1880- ja 1890-luvun suomalaisista kirjailijoista. Hän kirjoitti niin novelleja ja romaaneja kuin näytelmiäkin. Lisäksi hän toimi myös sanomalehtinaisena. Canth oli myös merkittävä poliittinen vaikuttaja. Hän edisti merkittävästi naisten..
Etelämäki Vesa

Etelämäki Vesa

Vesa Etelämäki (s.1981) on tamperelainen runoilija ja kääntäjä. Hän myös säveltää ja sanoittaa musiikkia suomeksi ja englanniksi.
Frisch Max

Frisch Max

Max Frisch (1911-91) on merkittävä sveitsiläinen kirjailija, ironian mestari.
Halmkrona Anna

Halmkrona Anna

Hannukainen Janette

Hannukainen Janette

Janette Hannukainen (s. 1982) on sanataideopettaja ja kulttuurituottaja. Hän on kotoisin Tampereelta ja asuu nykyään perheineen Helsingissä. Hän on valmistunut filosofian maisteriksi Tampereen yliopistosta pääaineenaan yleinen kirjallisuustiede. Hannukaisen runoja on julkaistu aiemmin runoryhmä Ihoteollisuuden..
Hautamäki Ata

Hautamäki Ata

Heikura Sara

Heikura Sara

Sara Heikura (s. 1966) on syntynyt Oulussa, varttunut kuhmolaisena ja opiskellut mm. kulttuuriantropologiaa ja taidehistoriaa Jyväskylässä, sekä toiminut tutkimusalalla Tampereella. Tällä hetkellä hän työskentelee ja asuu Ylöjärvellä. Sara Heikura palkittiin Pirkanmaan kirjoituskilpailun lyriikka-sarjassa..
Heljakka Raija

Heljakka Raija

Raija Heljakka valmistui filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta pääaineena teoreettinen filosofia ja sivuaineena estetiikka. Heljakka on opiskellut kirjoittamista Kriittisessä korkeakoulussa ja Oriveden Opistossa. Hänen runojaan on aiemmin julkaistu antologioissa ja hän on kirjoittanut esseitä..
Hesse Hermann

Hesse Hermann

Hermann Hesse (1877-1962) oli saksalainen runoilija, kirjailija ja taidemaalari, joka palkittiin vuonna 1946 Nobelin kirjallisuuspalkinnolla. Hänen tunnetuimpia romaanejaan ovat Arosusi ja Lasihelmipeli. Hessen teoksissa jatkuvasti toistuvia teemoja ovat humaanius ja ihmisen olemuksen syvemmän ymmärtämisen..
Hietikko Harri V.

Hietikko Harri V.

Hirvelä Johannes

Hirvelä Johannes

Hollo Teija

Hollo Teija

Honkanen Katriina

Honkanen Katriina

Hormia Arja

Hormia Arja

Arja Hormia on koulutukseltaan psykiatrinen sairaanhoitaja. Hän on syntynyt Helsingissä ja asunut Lahdessa vuodesta 2002. Gluk-Luu ja muita tarinoita on hänen esikoisteoksensa.
Huhtinen Linda

Huhtinen Linda

Linda Huhtinen on tamperelainen runoilija.
Huuhtanen Kristian

Huuhtanen Kristian

Kristian Huuhtanen on Helsingissä asuva runoilija. Hänen runojaan on aikaisemmin julkaistu mm. Parnassossa, Tuli & Savussa, MOTMOT:ssa. Nuoressa Voimassa sekä useissa muissa kirjallisuuslehdissä ja antologioissa. Huoneet synnyttävät huoneita on Kristian Huuhtasen esikoisrunokokoelma.
Hämäläinen Tuula

Hämäläinen Tuula

Hänninen Anne

Hänninen Anne

Ihalainen J.K.

Ihalainen J.K.

Jyrki K. Ihalainen on julkaissut vuodesta 1978 lähtien lähes 40 runokokoelmaa suomeksi, englanniksi ja tanskaksi. Runojen lisäksi häneltä on ilmestynyt kymmenen tietokirjaa ja kaksitoista suomennosta.
J.K. Ihalainen pitää Palladium Kirjat -nimistä kirjankustantamoa, jonka puitteissa hän tekee kirjansa..
Ihoteollisuus

Ihoteollisuus

Ihoteollisuus on tamperelainen esiintyvä runoryhmä, joka haluaa viedä runot ihmisten keskelle ja tehdä ne eläviksi. Ryhmän muodostavat Janette Hannukainen, Jaana Kinnunen, Henna Laininen, Ilkka Pernu, Kari Raineranta, Maria Siironen ja Anna Elina Turunen.
Iisakkila Kristiina

Iisakkila Kristiina

Jalava Heikki

Jalava Heikki

Heikki Jalava (s. 1988) on kotoisin Taivalkoskelta ja asuu nykyisin Helsingissä. Maailma on jälleen vieraampi on hänen esikoisteoksensa.
Jokinen Outi

Jokinen Outi

Outi Jokinen (s. 1962) on tamperelainen runoilija. Valmistunut nuoruudessaan sekä tekstiili- että vaatetusalan
artesaaniksi. Kirjallisuuden maailmaan hän on mennyt omin päin, vaeltanut siellä pitkään etsimässä avainta
kirjoittamisen lukkoon, löytänyt sen lopulta, kädestään. Poltettu manner on Outi Jokisen..
Joutsijoki Eine

Joutsijoki Eine

Joutsijärvi Jonimatti

Joutsijärvi Jonimatti

Jonimatti Joutsijärvi (s. 1984) on runoilija, kriitikko ja performanssitaiteilija. Häneltä on julkaistu runoteokset Tule on minun nimeni (2007) ja Aloitan alusta. Alan laulaa (2010) sekä esseitä teoksessa Ei mikään itsessään (Sanasato, 2010).
Junttila Päivi

Junttila Päivi

Jussila Anneli

Jussila Anneli

Jäntti Raisa

Jäntti Raisa

Raisa Jäntti on tamperelainen runoilija, taidejournalisti ja teebloggaaja. Neppari on hänen ensimmäinen lastenkirjansa.
Järnefelt Arvid

Järnefelt Arvid

Arvid Järnefelt (1861-1932) on 1900-luvun vaihteen merkittävin suomalainen aatehistoriallinen kirjailija. Hänet tunnetaan myös toisinajattelijana, yhteiskunnallisena ja hengellisenä herättäjänä, siviilivastarinnan pioneerina.
Järvenpää-Summanen Anelma

Järvenpää-Summanen Anelma

Anelma Järvenpää-Summasen tuotanto käsittää 15 kaunokirjallista teosta. Hän on kirjoittanut kulttuuriartikkeleita moniin lehtiin ja toiminut vuodesta 2003 Maaseudun Tulevaisuuden kirjallisuuskriitikkona ? Mika Waltarin jalanjäljillä. Kaidepuita kaaoksen keskellä on hänen ensimmäinen esseekokoelmansa..
Kailas Uuno

Kailas Uuno

Uuno Kailas (1901-1933) oli toiseen maailmansotaan asti Suomen suosituimpia lyyrikoita. Lyhyen ja kärsimyksentäytteisen elämänsä aikana hän oli tuottelias sekä kirjailijana että suomentajana.
Kaplinski Jaan

Kaplinski Jaan

Jaan Kaplinski (s. 1941) on kansainvälisesti tunnettu virolainen runoilija, filosofi ja kulttuurikriitikko. Kaplinski on julkaissut yhteensä 14 runokokoelmaa sekä joitakin esseekokoelmia, lastenkirjoja ja proosaa. Lisäksi hän on kääntänyt viron kielelle runoutta ranskasta, englannista, espanjasta, kiinasta..
Kari Aunimarjut

Kari Aunimarjut

Kaskela Markku

Kaskela Markku

Kattilakoski Soili

Kattilakoski Soili

Kaukovalta Kai Kyösti

Kaukovalta Kai Kyösti

Kejonen Rauha

Kejonen Rauha

Rauha Kejonen (s. 1955) on nurmeslainen kirjailija, joka elää kahdessa eri maailmassa: kirjoittajana kerrostalon yksiössä sekä maanviljelijäsisarensa apuna vanhassa maalaistalossa. Aikaisemmin häneltä on julkaistu novellikokoelma Vene kiertää ympyrää (Tai-teos 1995), romaanit Kivinen lintu (Tammi 2000)..
Kekki Jorma

Kekki Jorma

Jorma Kekki (s. 1963) on shakinpelaajana peliluokaltaan Fide-mestari. Hän on julkaissut esikoisteoksenaan aforismikokoelman Tabu tabu (2004) ja Rakkauden suhteellisuusteorian 2006. Hän on ahkera ja pidetty runojensa esittäjä, mm. Teatteriravintola Kiven Runokaraokessa.
Kellosalo Juhani

Kellosalo Juhani

Juhani Kellosalo (s. 1951 Toholammilla) on Oulussa opiskellut ja Ilmajoella asuva runoilija ja lääkäri. Hän on julkaissut kahdeksan runokokoelmaa, kaksi proosateosta ja esseekokoelman Liha, henki ja tähdet (SanaSato).
Kiviniemi Erkki

Kiviniemi Erkki

Erkki Kiviniemi (s.1945) on kirjankustantaja, joka perusti 1996 Sanasato Oy -kustantamon. Kiviniemi on julkaissut 2002 romaanin Paljain jaloin, joka on runoilija Uuno Kailaan elämäkerta. Runoteos Toinen metsä ilmestyi 2005 ja aforismikokoelma Tietön tie 2010.

Pirkanmaan Taidetoimikunta myönsi vuonna..
Koskela Mervi

Koskela Mervi

Koskimies Satu

Koskimies Satu

Satu Koskimies on kirjailija ja kirjallisuustoimittaja.
Kostamo Eila

Kostamo Eila

Eila Kostamo, helsinkiläinen kirjailija, on julkaissut romaaneja, esseitä ja suomennoksia etenkin ranskalaisen kirjallisuuden alalta. Hän on toiminut myös kustannustoimittajana vuosina 1967-2003, mm. Mirkka Rekolan editorina ja yhteistyökumppanina.

Kostamo on julkaissut viimeksi romaanit Kanssakulkija..
Kotamäki Pirjo

Kotamäki Pirjo

Pirjo Kotamäki on helsinkiläinen kirjastovirkailija. Hänen esikoisteoksensa Ilmi julkaistiin 2009. Kotamäki voitti 2010 Työväen kirjallisuuden päivien kaikille avoimen runonkirjoittamiskilpailun.
Kuisma Arja

Kuisma Arja

Kuronen Kirsti

Kuronen Kirsti

Kirsti Kuronen (s. 1966) on lempääläinen kirjailija, joka on julkaissut parikymmentä teosta lapsille, nuorille ja aikuisille. Hän sai Topelius-palkinnon vuonna 2011 nuortenromaanistaan Piruettiystävyys (Karisto). Suksin on hänen kolmas runokokoelmansa.

Kurosen omat nettisivut löytyvät osoitteesta http://kirstikuronen..
Kytömäki Pekka

Kytömäki Pekka

Pekka Kytömäki (s. 1975) on tamperelainen kääntäjä ja perheenisä. Hän alkoi lukea ja kirjoittaa runoja 37 vuoden herkässä iässä.
Kärkkäinen Tero

Kärkkäinen Tero

Tero Kärkkäinen (s. 1973) on helsinkiläinen matematiikan opettaja, erityisopettaja ja perheenisä.

Sydämenlyönnistä ja sekunnista -aforismikokoelma (2019) on hänen esikoisteoksensa. Kokoelman pääteemoina ovat tekoäly ja tietoisuus, joihin liittyvät sota, alkoholi ja henkisyys. Mukana on huumoria ja toisinaan..
Laamanen Meeri

Laamanen Meeri

Meeri Laamanen on pitkään sosiaalialalla työskennellyt runoilija. Kurjet lentävät hoitokodin yli on kaunistelematon esikoisteos, jossa tehdään tiliä elämän raadollisuuden, sairauden ja kuoleman kanssa.
Meeri Laamanen asuu Tampereen Pispalassa.
Lahtinen Toni "Pelle Romantika"

Lahtinen Toni "Pelle Romantika"

Lappi Arto

Lappi Arto

Arto Lappi (s. 1966) on tamperelainen runoilija.
Laukkarinen Liisa

Laukkarinen Liisa

Lehto-Oksa Antti

Lehto-Oksa Antti

Leino Eino

Leino Eino

Eino Leino (1878-1926) luetaan Suomen merkittävimpiin kirjailijoihin. Hänen laaja ja monipuolinen tuotantonsa, etenkin lyriikka, on pysynyt vuosikymmenten ajan lukijoiden suosiossa.
Lindemark Jarno

Lindemark Jarno

Jarno Lindemark (s. 1983) on Kotkassa syntynyt, Helsingissä asuva runoilija ja kriitikko. Tuleen heitetty kello (2009) on hänen esikoisteoksensa. Se valittiin Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoehdokkaaksi ja se sai kunniamaininnan vuoden parhaana esikoisrunoteoksena.
Lindroth Bengt

Lindroth Bengt

Lundahl Augusta

Lundahl Augusta

Augusta Lundahl (1811-1892) oli tamperelainen ruotsiksi kirjoittanut runoilija. Ensimmäisen runonsa "Till Tammerfors" Lundahl kirjoitti 17-vuotiaana. Hän toimi 1832 perustetun Helsingfors Morgonblad-lehden avustajana ja julkaisi siellä runoja nimimerkillä A-a. Vuonna 1833 hänen runokokoelmansa Vinterblommor..
Malmi Timo

Malmi Timo

Mankinen Mikko

Mankinen Mikko

Mikko Mankinen (s. 1985) on helpohko ja hyväsydäminen, joskin hieman etäinen ja vetäytyvä. Nykyisin kulttuurialan sekatyöläisenä toimiva Mankinen on kotoisin Haminasta, maisteroitunut Tampereella ja hiljattain syrjäytynyt Ylöjärvelle. Mankinen leikkii, opettelee vanhoja taitoja, tutkii kirjallisuutta..
Mann Thomas

Mann Thomas

Thomas Mann (1875-1955) syntyi lyypekkiläiseen porvarissukuun. Mannin esikoisromaani oli Buddenbrookit, joka pohjautuu vahvasti Mannin suvun historiaan ja hänen omiin lapsuudenkokemuksiinsa. Se kertoo lyypekkiläisen kauppiassuvun tarinan 1800-luvun puolivälin kukoistuksesta muutamaa vuosikymmentä myöhemmin..
Mead Elina

Mead Elina

Elina Mead (s. 1959) on suomentaja ja kulttuurihistorioitsija. Joel Lehtosen vaiheet alkoivat kiinnostaa 1977, kun FT Pekka Tarkka väitteli kirjailijasta Helsingin yliopistossa. Mead sai Putkinotkon tausta -teoksen psykiatriäidiltään, joka kannusti laatimaan esitelmän, johon tulisi myös piilotajuisia..
Niska Heikki

Niska Heikki

Otranen Juho

Otranen Juho

Juho Otranen (s. 1975) on Tampereella asuva runoilija ja elektronista musiikkia soittava DJ. Hän on ammatiltaan osteopaatti ja opiskelee Viita-akatemiassa luovaa kirjoittamista. Yhdessä Kai Kyösti Kaukovallan kanssa vuonna 2015 julkaistu Tulilanka on hänen esikoisteoksensa.
Paananen Raija

Paananen Raija

Palander Riikka

Palander Riikka

Riikka Palander (s.1986) on kotoisin Keski-Suomesta. Hän valmistui Jyväskylässä yhteiskuntatieteiden maisteriksi pääaineenaan filosofia. Hän esiintyy afrikkalaista rytmimusiikkia runoperformanssiin yhdistelevässä Moyo-yhtyeessä yhdessä Johnson Mlugen kanssa. Palanderilta on ilmestynyt kolme runokokoelmaa:..
Panula V.

Panula V.

V. Panula on runoilija.
Paterson Don

Paterson Don

Don Paterson (s. 1963) on skotlantilainen runoilija, kirjailija ja jazzmuusikko. Hän on yksi Ison-Britannian huomattavimmista nykyrunoilijoista, jonka taidoista todistaa pitkä rivi kirjallisuuspalkintoja, muiden muassa T.S.Eliot -palkinto ja Whitbread Poetry Award. Hän toimii runouteen erikoistuneena..
Paulasto Teppo

Paulasto Teppo

Teppo Paulasto (s. 1968) on tamperelainen kirjailija ja mielenterveyshoitaja. Hän on julkaissut aiemmin runokokoelman Ajomies (ntamo 2012).
Pekka Kytömäki, Arto Lappi & Niklas Salmi

Pekka Kytömäki, Arto Lappi & Niklas Salmi

Three award-winning young poets from Finland.
Pellinen Jyrki

Pellinen Jyrki

Jyrki Pellinen aloitti 1962 lyriikan modernismin eturintamassa. Hänen tunnetuimpia teoksiaan ovat Kuuskajaskari (1964), Minä kirjoitan maljasta joka oli hidas (1973), Lauttasaari (1977), Kuinka en pakenisi (1978), Minä matkustan, aurinko paistaa (1982). Pellinen on saanut Valtion kirjallisuuspalkinnon..
Peltola Sirkku

Peltola Sirkku

Sirkku Peltola on yksi Suomen eniten esitetyistä näytelmäkirjailijoista ja menestyksekkäimmistä ohjaajista.
Pennanen Jotaarkka

Pennanen Jotaarkka

Poukka Anneli

Poukka Anneli

Varatuomari Anneli Poukka on syntynyt Hämeessä Vesilahdella v. 1956. Hän voitti esikoisteoksellaan valtakunnallisen Historiallisen romaanin kirjoituskilpailun. Poukka on kiinnostunut Suomen lähihistoriasta ja ihmisistä, jotka eivät muutu, vaikka ympäristö ja tekniikka kehittyvät. Hän on työskennellyt..
Prokofjeff Anne

Prokofjeff Anne

Anne Prokofjeff (s. 1964) on YTM, näytelmäkirjailija ja käsikirjoittaja. Hän on työskennellyt 20 vuotta teatteri- ja media-alalla. Hänen näytelmiään ovat mm. Pitkä pitkä lyhyt lyhyt, Kilon paloina ja Hyvässä nousussa. Hän on toiminut neljä vuottta Pirkanmaan esittävien taiteiden läänintaiteilijana. Vuodesta..
Puustinen Raimo

Puustinen Raimo

Raimo Puustinen (s. 1955) on koulutukseltaan yleislääketieteen erikoislääkäri. Hän on väitellyt filosofian tohtoriksi Joensuun yliopistossa lääketieteen semiotiikasta ja Durhamin yliopistossa Britanniassa lääketieteen käsitehistoriasta. Tieteellisten kirjoitusten ohella hän on julkaissut kolumneja, kirja-arvosteluja..
Päivärinne Heini

Päivärinne Heini

Heini Päivärinne (s. 1955), biologi ja matematiikanopettaja, on asunut mm. Pielisjärvellä, Helsingissä, Israelissa, Kyproksella ja nyt Hangossa. Hänen esikoisteoksensa 22 päivää oli Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoehdokas vuonna 2005.
Raineranta Kari

Raineranta Kari

Kari Raineranta on Tampereella asuva runoilija.
Rautio Juha

Rautio Juha

Juha Rautio (s.1980) on runoilija ja muusikko. Viime vuosina Rautio on kiertänyt runon mukana ympäri maata. Hän on ollut mukana syrjäseutuja tutkivilla runokiertueilla, esiintynyt monitaidefestivaaleilla ja runoklubeilla sekä tehnyt performansseja eri alojen taiteilijoiden kanssa.

Rautio on kotoisin..
Rekola Mirkka

Rekola Mirkka

Mirkka Rekola (1931-2014) asui sekä Tampereella että Helsingissä. Hän oli runoilija ja filosofi, näkijä ja ajattelija. Hänen kuvakielelleen on ominaista yhtäaikainen tarkkuus ja avoimuus. Hänen runonsa ovat lyriikkamme avarimpia kohtaamispaikkoja. Kootut runot on julkaistu nimellä Virran molemmin puolin..
Richardson James

Richardson James

James Richardson on yksi Pohjois-Amerikan merkittävimmistä runoilijoista. Hän on aforistikkona terävä, hauska ja särmikäs. Richardson toimii Princetonin yliopistossa englannin kielen ja luovan kirjoittamisen opettajana.
Riekkola Solina

Riekkola Solina

Solina Riekkola (s. 1986) on kulttuuriministerinkin kättelemä tamperelainen runoilija, käsikirjoittaja ja kirjoittamisen ohjaaja. Hän opiskelee tv- ja elokuva-alaa ja harrastaa filippiiniläistä miekkailua.
Rumi Mawlana

Rumi Mawlana

Jalal ad-Din Muhammad Balkhi-Rumi (1207-1273) oli persialainen runoilija, islamilainen teologi ja lainoppinut.
Rusko Jussi

Rusko Jussi

Ruusuvuori, Joona

Ruusuvuori, Joona

Joona Ruusuvuori (s.1981) on matkustanut Nepalissa, Mongoliassa ja Kiinassa, hakenut Suomessa töitä kummituksena, esittänyt astraalietsivää ja päätynyt taidekouluun alastonmalliksi. Kaiken aikaa hän on kirjoittanut elämäänsä visionääriseksi runoksi, joka tunnustaa sukulaisekseen vanhan nukketeatterin..
Sadeniemi Minna

Sadeniemi Minna

​Minna Sadeniemi on helsinkiläinen kirjoittaja, psykiatri ja
pianisti. Hän harrastaa puutarhanhoitoa, on julkaissut tietokirjan
kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä ja tekee väitöskirjaa
mielenterveyspalveluista. Vuosien valosta keitän mehua on hänen
esikoisrunokokoelmansa.
Sainila Oili

Sainila Oili

Oili Sainila (1948) on tamperelainen kirjoittaja. Hänen esikoiskirjansa Limmi julkaistiin kesäkuussa 2018.

Sainilan työura äidinkielen ja kirjallisuuden opettajana mahdollisti tietotekstien kirjoittamisen erilaisiin julkaisuihin. Luovaan ilmaisuunsa hän etsi vahvistusta työn ohessa mm. Oriveden Opiston..
Salmi Jukka

Salmi Jukka

Vuonna 1951 syntynyt Jukka Salmi on tuottelias taidemaalari, joka on pitänyt yli 15 näyttelyä ja osallistunut 20 yhteisnäyttelyyn. Salmi opiskeli Helsingin yliopistossa sanskriitin ja muinaiskreikan kieliä. Muutoinkin historia, erikoiset ja vanhat soittimet sekä mystiikka ja uskonnot kiinnostavat Jukka..
Salmi Niklas

Salmi Niklas

Niklas Salmi (s. 1988) on helsinkiläistynyt runoilija, joka on asunut mm. Jyväskylässä, Virossa, Puolassa ja Intiassa. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri. Salmelta on julkaistu runoteokset Siipimobiili: Haikuja ja muuta lyhytlyriikkaa (Sanasato, 2013) sekä Tuntemattomissa taivaankappeleissa..
Salminen Antti

Salminen Antti

Salomaa Sauli

Salomaa Sauli

Sauli Salomaa on tamperelainen kirjoittaja. Aikaisemmin häneltä on julkaistu viisi runoteosta sekä aforismikokoelma Järkäle (Tampereen aforismiyhdistys, 2014). Salomaa toimii Tammerkynä ry:n puheenjohtajana ja on käynyt Viita-akatemian kolmivuotisen kirjoittajakoulutuksen. Hänen tekstejään on palkittu..
Sapkota Janak

Sapkota Janak

Janak Sapkota on vuonna 1987 syntynyt nepalilainen runoilija, jonka herkkävireiset runot uudistavat taidokkaasti haikuperinnettä kunnioittaen kuitenkin sen pitkää historiaa.
Sarkanen Sauli

Sarkanen Sauli

Sauli Sarkanen (s. 1951) on Eräjärvellä asuva vapaa kirjoittaja. Voitti
v. 1974 Kotkan kaupungin valtakunnallisen runokilpailun.
Esikoiskokoelma "Miksi annan ääneni" ilmestyi 1975. Hänen tekstinsä
pohtivat usein ihmisen ja luonnon välisiä suhteita.
Sarsa Aini

Sarsa Aini

Keravalainen Aini Sarsa (os. Kaila) on syntynyt Turussa 1929. Hän valmistui ylioppilaaksi Jyväskylän tyttölukiosta 1949 ja arkkitehdiksi Helsingin teknillisestä korkeakoulusta 1956. Hän on toiminut suunnittelijana Keravan rakennusvirastossa sekä itsenäisenä ammatinharjoittajana.

Aini Sarsa on julkaissut..
Seppälä Arto

Seppälä Arto

ARTO SEPPÄLÄ, aforistikko, prosaisti ja näytelmäkirjailija, on vuosikymmenestä toiseen palannut Alastalon salissa -teoksen sivuille. Länsisuomalaisena häntä ovat ennen muuta kiehtoneet meri ja laivat, saariston ihmiset sekä Kilven kieli, sen sananlaskumaiset, usein satiiriset viisaudet ja metaforien..
Seutu Katja

Seutu Katja

Katja Seutu on FT, helsinkiläinen kirjallisuudentutkija. Hän on tutkinut Antti Hyryn proosaa ja Maila Pylkkösen roolirunoja, ja hänen tutkimuksensa Mirkka Rekolan runoudesta ilmestyy keväällä 2016 WSOY:n kustantamana. Seutu on Mirkka Rekola -seuran hallituksen jäsen.

Kuva: Outi Lepola.
Sinervo Antti

Sinervo Antti

Sinisalo Eija

Sinisalo Eija

Soininen Pirkko

Soininen Pirkko

Turkulainen Pirkko Soininen (1969) voitti Runo-Kaarinakilpailun vuonna 2013 teoksellaan
Murretut päivät. Avataan siiven alta on hänen toinen runoteoksensa. Hänen runojaan on julkaistu
myös Reviiri-antologiassa (2013). Vuonna 2016 ilmestyi Soinisen ja Eppu Nuotion taidemysteeri Nainen parvekkeella.
Stoor Jarmo

Stoor Jarmo

Vuonna 1966 Enontekiöllä syntynyt Jarmo Stoor on koulutukseltaan automaatioteknikko. Hän asuu ja työskentelee Kempeleessä. Luonnon jylhä hallitsevuus ja uudenaikaistuva elämänmeno ovat yhdessä muovanneet häntä kirjoittajana.
Sulonen Teppo

Sulonen Teppo

Teppo Sulonen on paljasjalkainen tamperelainen, joka on tehnyt yli 40 vuoden urakan tietotekniikan parissa.
Sumari Anni

Sumari Anni

Anni Sumari (s. 1965 ) on suomalainen kirjailija, runoilija ja kääntäjä. Esikoisteos, novellikokoelma Matkakertomuksia pimeästä, julkaistiin 1986. Sen jälkeen Sumari on julkaissut 9 muuta teosta, runokokoelmia ja romaanin Junanäytelmä vuonna 2001.
Anni Sumari valmistui 1991 yleisen kielitieteen ja tiedotusopin..
Toivonen Markku

Toivonen Markku

Markku Toivonen (s. 1957) on tamperelainen kirjailija. Hän on julkaissut viiden runoteoksen lisäksi Ranskaan sijoittuvan novellikokoelman Ihmeitä ja kaksi satiiristen proosatekstien kokoelmaa, joista uudempi on nimeltään Kunnanhymyilijä ja muita unelmavirkoja. Toivosen tuotantoon kuuluu myös liki kulttimaineen..
Tulla Matti

Tulla Matti

Vuonna 1971 syntynyt Matti Tulla hallitsee huumorin ja yllätyksellisen kerronnan. Tulla herätti huomiota jo novellikokoelmallaan Naisunelmia. Lisäksi Tullalta on ilmestynyt kaksi nuortenromaania Dj Nolla ja On pimeetä ja kaikkee.
Tuntematon

Tuntematon

Tuomenoksa Manne

Tuomenoksa Manne

Manne Tuomenoksa (s. 1973) asuu ja työskentelee Tanskassa. Hän on opiskellut 1990-luvulla neljässä eri taidekoulussa ja vuonna 2001 hän sai kunniamaininnan J.H. Erkon runokilpailussa.
Tuomi Panu

Tuomi Panu

Panu Tuomi (s. 1968) debytoi runoilijana vuonna 1995 kokoelmalla Iris. Tuomi opiskeli 90-luvun alussa yleistä kirjallisuutta, filosofiaa ja taidehistoriaa Tampereen yliopistossa, mutta esikoiskokoelman ilmestymisen jälkeen hän on toiminut vapaana kirjailijana. Tuomen hengenheimolaisia kirjailijoina ovat..
Umbral Francisco

Umbral Francisco

Francisco Umbral (1935-2007) luetaan Espanjan viime vuosikymmenten merkittävimpiin kirjailijoihin. Hän oli oman aikansa yhteiskunnan ja politiikan ankara kriitikko, jonka purevat kolumnit ilmestyivät Espanjan johtavissa lehdissä. Umbral saavutti useita huomattavia espanjankielisen maailman kirjallisuustunnustuksia..
Uskela Kaarlo

Uskela Kaarlo

Kaarlo Uskela (1878 - 1922) on eräs haastavimpia työväenkirjallisuuden edustajia kirjallisuutemme historiassa. Hänen ponnistelematon huumorinsa ja terävä sosiaalinen kritiikkinsä puree yhä sadankin vuoden päästä.
Varpio Yrjö

Varpio Yrjö

Vedenkivi Terhi

Vedenkivi Terhi

Terhi Vedenkivi tekee työkseen psykoterapiaa, työnohjauksia ja hyvinvointiin liittyviä koulutuksia. Hänet on palkittu mm. Pirkanmaan kirjoituskilpailussa useasti. Esikoisteos Hatullinen tuulta ilmestyi 2006.
Virtanen Pertti Olavi

Virtanen Pertti Olavi

Pertti Olavi "Veltto" Virtanen (s. 1951) on paitsi kirjailija, myös psykologi, rock-muusikko ja kansanedustaja. Virtanen tuli tunnetuksi 1970- ja 1980-luvuilla toimineista rock-yhtyeistään, ja häntä onkin pidetty suomipunkin pioneerina. Virtanen valmistui yhteiskuntatieteiden maisteriksi Tampereen yliopistosta..
Waldman Anne

Waldman Anne

Anne Waldman (s. 1945) on yhdysvaltalainen Beat-sukupolven runoilija. Hänen tuotantonsa käsittää yli 40 runokokoelmaa, äänilevyjä ja elokuvia.
Wilson Colin

Wilson Colin

Colin Wilson (s. 1931, Leicester) on englantilainen kirjailija, joka tuli ensin julkisuuteen filosofina. Wilson lopetti koulun 16-vuotiaana, mutta opiskeli tämän jälkeen omatoimisesti kirjallisuutta ja filosofiaa. Wilsonin läpimurtoteos The Outsider ilmestyi vuonna 1956 kirjailijan ollessa 24-vuotias..
Yrjänäinen Sanna

Yrjänäinen Sanna

Sanna Yrjänäinen (s. 1977) on tamperelainen runoilija. Tuulisia unikoita on hänen esikoisteoksensa.

Kaupanteko

Runo on valmismateriaa
myytäväksi ja ostettavaksi.

Runon saa lukea
kuka haluaa,
koska haluaa
missä haluaa
miten vain haluaa.

Minä en ole runoilija.
Olen kohtaaminen, kontekstin sisällä.